2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

PURUS SLYVŲ PYRAGAS

Kuomet nuo gausybės slyvų linksta medžių šakos ir vos prilietus jas ranka, jos byra ant žemės, metas susimąstyti, kur panaudoti šiuos skanumynus.
Aptikau nuostabų receptą, kuriame slyvos atlieka pagrindinį vaidmenį... Ir atlieka jį labai gerai :)
Žinoma, tai pyyyragas!
Jei namie turite slyvų, tiesiog, būtų gėda jo neišbandyti... O kad jis patiks ir nenuvils, na, gal ir per drąsiai išsireikšiu, bet g a r a n t u o j u !!

Šaltinis: neringa-blogas.com

PURUS SLYVŲ PYRAGAS

Reikia:
  • 130 g minkšto sviesto (kad galėtumėte be vargo jį ištrinti su cukrumi)
  • 140 g cukraus (naudojau baltą, bet manau ir su rudu galima paeksperimentuoti)
  • ~3 šaukštai vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai (kaimiški suteiks gražią geltoną spalvą) 
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 240 g kvietinių miltų (a.r.)
  • 100 ml pieno
  • 0,5 kg slyvų ( o daugiau jų tikrai skonio nepagadins)
Gaminimo eiga

1. Sviestą gerai ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmušame po vieną kiaušinį ir ištriname iki vienalytės masės.

2. Suberiame pusę porcijos miltų, supilame pieną, gerai išmaišome ir suberiame likusius miltus.
3. Viską supilame į pasirinktą kepimo formą, ant viršaus išdėliojame slyvų puseles. (galite negailėti, nes jos nusės į pyrago apačią ar viduriuką)
Manoji štai tokia ----> 
 VIRŠŲ GALITE APIBARSTYTI CUKRAUS PUDRA. BET KUOMET AŠ JĮ GAMINAU, VISUS TAIP SUVILIOJO PYRAGO KVAPAS, KAD GRIEBTE JĮ IŠGRAIBSTĖ, TAD NESPĖJAU NEI APIBARSTYTI... 
DŽIAUGIUOSI, KAD BENT SPĖJAU NUFOTOGRAFUOTI :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą